Transglutaminaz - gıda katkı maddesi ve gıda enzimi
Transglutaminaz, bir gıda katkı maddesidir; protein molekülleri arasında çapraz bağlar oluşturan bir enzimdir.
Transglutaminaz kullanarak elde edilen ana ürün grupları: et ürünleri, sosis/şarküteri ürünleri, deniz ürünleri, fırın ürünleri, süt ürünleri ve vegan ürünlerdir.
TG kullanmanın faydaları vardır:
* Et dokusunu ve et parçaları arasındaki bağlanmayı iyileştirir
* Fosfatları azaltır
* Pişirme süreçlerinde su kaybını azaltır
* Düşük sodyumlu ürünlerde son dokuyu artırır
* Doku ve elastikiyeti iyileştirir
* Jel gücünü artırır, protein kaybını kolaylaştırır
* Sakız ve jelatin içeriğini azaltır
vb.
En çok uygulama alanı: et ürünleri, süt ürünleri, deniz ürünleri, fırın ürünleri, peynir/lor ürünleri, vegan ürünlerdir.